Een eigen bedrijf starten? Probeer onze startersbegeleiding!

U wilt een eigen onderneming starten of u denkt er aan voor uzelf te beginnen?

Een prachtig voornemen! Wij kennen al de valkuilen die u tegen kunt komen en begeleiden al jaren verschillende startende ondernemers met succes. Het doel is altijd om hun onderneming op een solide wijze van de grond te laten komen. Door alle financiële, fiscale en administratieve zaken direct goed te regelen kunt u voorkomen dat u in de nabije toekomst tegen onverwachte problemen oploopt.

Daarnaast is het bij onze manier van "Online" samenwerken altijd mogelijk zelf in controle te blijven over welk gedeelte van de administratie u wilt uitbesteden, en op welk moment. Uw administratie staat online en u kunt deze vanuit elke pc/laptop en zelfs uw smartphone benaderen. Vooral in uw opstartfase is dat een prettige manier van werken, omdat u op deze wijze controle houdt over uw administratiekosten. Onze ervaren mensen begeleiden al jarenlang ondernemers bij het invoeren van hun eigen administratie, dus u kunt altijd kijken wat u zelf kunt doen. Krijgt u het drukker en besteedt u bepaalde werkzaamheden liever uit? Dan kunnen wij het meteen van u overnemen. Simpel toch?

Starters bieden wij een vrijblijvend introductiegesprek aan met een van onze meest ervaren medewerkers. Daarbij worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: 

 • Uw beweegredenen en motivatie om voor het ondernemerschap te kiezen. Dit is heel belangrijk en vaak onderschat, wij zijn ook geïnteresseerd in de persoon achter de onderneming en willen u de oplossingen aandragen die bij u passen.
 • De keuze voor de juiste rechtsvorm (eenmanszaak, VOF, BV, BV-holdingstructuur). Daarbij kijken wij nadrukkelijk naar uw wensen en doelen op korte maar zeker ook op lange termijn, uw persoonlijke/gezinssituatie en uw financiële situatie. Al deze zaken kunnen van invloed zijn en een goede keuze bij de start bespaart u later een hoop ellende en vooral kosten.
 • Toetsing van uw ondernemerschap m.b.t. de voorwaarden van de Belastingdienst. Wanneer geldt u voor de Belastingdienst als ondernemer? Wat zijn de voorwaarden voor het mogen toepassen van ondernemersaftrek? Op welke manier moet u dit vast gaan leggen/zeker stellen? Een zeer belangrijk onderdeel, waar wij als adviseur met een aantal tips en aanpassingen het verschil in kunnen maken.
 • Inschatting van de omvang van de administratie, de mogelijkheden van de door ons gebruikte software en een uitleg van onze werkwijze.
 • Inschatting van de kosten voor de uit te voeren werkzaamheden.

Neem voor een vrijblijvend introductiegesprek hier contact met ons op, stuur ons een e-mail of bereik ons via WhatsApp op 06-16610466.

Na het introductiegesprek bent u al een stuk wijzer m.b.t. de (rand)zaken waar u op moet letten, welke keuzes u heeft en welke consequenties deze hebben op fiscaal of administratief gebied. Wanneer u kiest om met ons een samenwerking aan te gaan helpen wij u graag met alle zaken die vervolgens op u af komen, zoals:

 • het schrijven van een ondernemersplan; 
 • het begeleiden van kredietaanvragen; 
 • het regelen van alle formulieren en correspondentie voor de oprichting van de onderneming;
 • alle contacten met de Belastingdienst
 • de beoordeling van verzekeringen en dergelijke;
 • het opzetten van de eigen administratie;
 • het laten werken van het boekhoudsoftwarepakket (mogelijkheden, relevante informatie opzoeken, efficiënt werken)

een goede start maken